Bo godt,
sosialt
og aktivt
– lenge.

Nordbolig – Nye boliger, gode hjem og trygge rammer siden 1992

Aktiv voksen: Bli eldre i et levende nabolag

Aktiv voksen

Både forskning og erfaring viser oss at nabolag sammensatt av ulike generasjoner, er et bedre sted å bo for alle aldersgrupper. Flere av våre kommende prosjekter får derfor egne leilighetsbygg utviklet for målgruppen Aktiv voksen (55 +), som vil bo i aktive nabolag med beboere i alle aldre og innholdsrike fellesarealer. Slik vil vi i Nordbolig gjøre det enkelt å bo godt, sosialt og aktivt – lenge.

Velg en AKTIV VOKSEN-leilighet

En AKTIV VOKSEN-leilighet er spesielt ment for deg som ønsker en aktiv livsstil med mulighet til å dyrke egne interesser og fellesskap med andre når du ønsker det. Du har ingen hjemmeboende barn, er klar for en mindre bolig enn tidligere og verdsetter god kvalitet og tydelig estetikk. Da er vi klare til å ønske deg velkommen hjem til en AKTIV VOKSEN-leilighet!

«… det finst inga øvre aldersgrense for å vere ung.»

– Frode Grytten

Attraktive og personlige

AKTIV VOKSEN-leilighetene skal være etterspurte kjøpsobjekter med høy funksjonalitet, design og arkitektoniske kvaliteter som står seg over tid. Leilighetene er løst med tanke på tilgjengelighet, også for rullestolbrukere. Balkongene skal oppleves som romslige og ha trinnfri adkomst. Lys, luft og sanselighet skal prege atmosfæren, og det skal være gode muligheter til å sette sitt personlige preg med farger, stil og innredning.

«Så lenge du kan drømme nye drømmer, er du ung.»

– Åsta Holth

Nyt nærhet til fellesarealene

Et gjennomgående trekk er å plassere fellesarealene sentralt og attraktivt for alle beboere, men med spesielt enkel tilgang og oversikt fra AKTIV VOKSEN-leilighetene.

I prosjektet Ydalir, har vi plassert Aktiv voksen og nabolagets «felleshus» i forlengelse av Ydalir Torg. Ute skal aktivitetsplassen tilby aktiviteter for alle aldersgrupper, fra husker til kjøkkenhage og petanque.»

Aktiv voksen
Illustrasjon fra Ydalir som viser felleshus og fellesarealer sentralt plassert i nabolaget.

De viktige, innholdsrike møteplassene – din stemme teller

Fellesarealene skal være innbydende, trygge og tilgjengelige, og invitere til sosialt samvær. Som naturlige møtesteder for alle beboere og aldersgrupper, er innhold viktig. Velger du en AKTIV VOKSEN-leilighet i et av våre kommende prosjekter, blir du invitert til å delta i en medvirkningsprosess der vi sammen planlegger hva fellesarealene faktisk skal bestå av.

Fellesarealene skal være et verdifullt supplement til den nye leiligheten din. Mange prosjekter får derfor ett eller flere gjesterom slik at du klarer deg uten det ekstra soverommet i egen leilighet. Fellesrom med stue og kjøkken er en annen attraktiv felleskvalitet, og da kan du bruke dette til å samle venner og familie rundt bordets gleder og feiringer. Vi ser også at verksted, hobbyrom og drivhus er etterspurt, noe som er ideelt for å bli kjent og dyrke felles hobbyer. Hold mulighetene åpne!

Lev livet fullt og delt med HEIME

Det populære bokonseptet Heime blir en del av tilværelsen i en AKTIV VOKSEN-leilighet i et Nordbolig-prosjekt. Heime fremmer nabolagstrivsel i prosjekter over hele landet, og har blant annet en mobilapp som gjør det enkelt for naboer å kommunisere seg imellom. Med den kan man invitere til felles aktiviteter, booke gjesterom og delebil, be om hjelp til å lufte hunden, tilby seg å vanne planter i fellesferien og mye mer.

Du som kjøper en AKTIV VOKSEN-leilighet i våre prosjekter, vil bli invitert til Heime-arrangementer sammen med dine nye naboer mens du venter på at prosjektet skal ferdigstilles. Alle får tilgang på appen slik at etablering av nabolagsfølelsen kan begynne før innflytting.

Aktiv voksen

Her er det planlagt AKTIV VOKSEN-leiligheter:

  • Husebyenga, Brumunddal
  • Tønseth, Ottestad
  • Møystad, Hamar
  • Næstad, Løten
  • Grettejordet, Hov i Land
  • Trodalen, Øyer
  • Ydalir Torg, Elverum