Oppfyller boligdrømmen på Dal

Familien til Elin Bjerke har bodd i Lørenskog i nesten hundre år. Nå tar hun med mann, barn og kanskje også foreldrene til Dal. Der venter boligdrømmen.

Elin Bjerke (47) har bodd i Nedre Romerike hele sitt liv. Først i Lørenskog, før hun og ektemannen for fem år siden flyttet til et eldre rekkehus på Skedsmo. Nå søker familien enda lengre ut fra Oslo-grensa. I mars 2022 står drømmehuset klart på Dal. – Vi flyttet fra Lørenskog til Skedsmokorset for å få en endring når det gjelder tettbebyggelse, mye mennesker og trafikk, samt dårlig skole- og sykehjemstilbud. Vi har snakket om det mye og bestemte oss for å flytte enda lengre ut, og få mer ro i livet, forteller 47-åringen som tar med seg to hunder, ektemannen Thomas (46) og datteren Sara som skal begynne siste året på ungdomsskolen til høsten. Kanskje har hun også overtalt foreldrene sine som har bodd i Lørenskog i om lag 80 år, til å flytte til Dal og Bjørnli. – De er i en tenkeprosess og har holdt av en enhet i seksmannsboligen på samme prosjektet som oss.

Mer frihet

Familien flytter nå fra et 30 år gammelt rekkehus over tre etasjer med 33 kvadrat i hver etasje på Skedsmo, til 125 kvadrat over to plan på Dal i en splitter ny bolig. – Vi får mer frihet nå og veldig mye bolig for pengene. Det er mer plass, helt nytt og i tillegg billigere enn det vi har i dag, forteller ektemannen Thomas. De er begge enige i at de er ferdig med oppussing og vedlikehold for en periode. – Jeg orker ikke mer oppussing. Jeg er litt metta på det. Vi har bodd med prosjekter og noe å drive med i lang tid. Nå vil vi ha ting ferdig, så vi bare kan flytte inn og slappe av. Vi har vært sammen i 20 år, og vært gjennom mye sammen. Nå vil vi få en vedlikeholdsfri bolig de neste 10, 15 eller kanskje 20 årene, og kan virkelig nyte livet sammen, forteller Elin.

Flere kjøpere fra Oslo-grensa

På Bjørnli, der Elin og Thomas har kjøpt, skal vi totalt bygge 19 boliger som består av leiligheter i fire- og seksmannsbolig, samt enebolig i rekke som ekteparet Bjerke har kjøpt. Området er fra før et veletablert boligområde som ligger svært solrikt til, med kort vei til tog, buss, skole og barnehage. Den sentrale beliggenheten mot toglinja til Oslo gjør at flere velger som ekteparet, og flytte litt lengre ut fra Oslo-grensa. – Vi har flere kjøpere fra grensa til Oslo som velger å flytte utover. Her får man større tomter, litt roligere område med boliger som ikke ligger like tett på hverandre og praktiske ting som både carport og hageflekk. Dette til en pris du bare kan drømme om nærmere Oslo, forteller prosjektselger Tor Arne Haugen.

Med i hele prosessen

– Vi har vært med i prosessen helt fra starten av, og føler at det er vi som bygger drømmeboligen vår selv om vi har kjøpt et prosjekt, sier Elin før Thomas skyter inn: – Nordbolig har vært fantastiske i denne prosessen. Veldig fleksible og på tilbudssiden hele veien. Vi har kunnet gjøre om hva vi vil i boligen, og har diskutert mange mulige løsninger fram og tilbake. Likevel har vi stort sett endt opp med den løsningen og standarden som Nordbolig har i utgangspunktet, noe som vitner om at de virkelig vet hva de holder på med og at standarden deres er av høy kvalitet. Det er likevel spesielt ett rom ekteparet har gjort en del endringer. – Jeg skal ha drømmekjøkkenet mitt. Jeg tilbringer veldig mye tid på kjøkkenet og vet akkurat hvordan jeg ønsker at det skal bli. Vi skal gjøre det om til et U-kjøkken med en øy. Nå er vi litt i drømmebobla, innrømmer kona i huset og smiler stort. Med togstasjonen like utenfor den nye dørstokken, og kun 20 minutter tur inn til Lillestrøm er nå ekteparet mer enn klare for å starte livet på Bjørnli på Dal. – For fem år siden da vi kjøpte på Skedsmo, var vi ikke helt klare for å flytte så langt ut. Tanken har på de årene modnet mer og mer, vi har landet litt og kan nesten ikke vente med å komme ut hit til et fantastisk området hvor vi egentlig har alt vi trenger rundt oss.

Mer info om Bjørnli finner du her >>>

, ,