Adam kjøpte boligen han jobbet på

Adam Zyla (45) jobber som snekker, og har blant annet jobbet på flere prosjekter for Nordbolig. Rekkehusprosjektet Solhaugjordet på Bybrua ble så bra at han endte opp med å kjøpe en av boligene selv.

– Etter at vi hadde begynte å fikse på området her visste jeg at jeg kunne tenke meg å kjøpe en av boligene selv. Det har blitt veldig fint her, og er et rolig område samtidig som det er veldig lett ankomst til Riksvei 33 begge veier, forteller Adam Zyla som flyttet inn for et drøyt år siden. – I tillegg til at det er en god investering, føles det veldig bra at dette er mitt eget hus. Det er en frihetsfølelse.

Aldri noe problem med Nordbolig

Ettersom Zyla er snekker kjøpte han huset av Nordbolig da det var ferdig utvendig, mens det fortsatt var en del arbeid som gjenstod inne. – Jeg har lagt gulv, vegger og satt opp kjøkken inne blant annet. Jeg har også bygget terrassen ute med levegger og ekstra blomsterkasser som jeg syns ble veldig fint, forteller den polske snekkeren som også er veldig fornøyd med Nordbolig. – Med Nordbolig er det aldri noe problem med kvaliteten og garantitid. Hvis det er noe reklamasjoner eller noe som mangler så kommer de og fikser det med en gang.

Nå bygges trinn to

Første byggetrinn på Solhaugjordet, der Zyla bor, startet opp i 2019 og ble ferdig i 2020. Da ble det bygget tre tomannsboliger. Nå er Nordbolig i gang med byggetrinn to. Denne gangen er det fem tomannsboliger som skal bygges. Det blir dermed 10 enheter til i det fine området på Bybrua bare sju kilometer fra Gjøvik sentrum. – Dette er boliger som kan passe veldig mange. Det kan være fint for småbarnsfamilier og etablerere med tanke på det trygge og barnevennlige området. I tillegg til at det kan passe for de litt eldre som ikke vil i leilighet. Her kan man jo i praksis bo i første etasje hvor man har alt, samtidig som man har plass til å ha barn og barnebarn på besøk med flere soverom i andre etasje, forteller prosjektselger Tor Arne Haugen. Den første boligen i byggetrinn to vil stå ferdig i mai/juni 2022. Kommer man tidlig inn i byggeprosessen, er det også rom for å gjøre tilpasninger og tilvalg for å sette personlig preg på boligen. – Her får man veldig mye bolig for pengene, bare ti minutter utenfor Gjøvik sentrum, presiserer Haugen.

Elsker nabolaget og planløsningen

Adam har kone og to barn i Polen. Under normale omstendigheter er han i Norge og jobber i seks uker, før han drar hjem til Polen i to uker. Korona-pandemien har gjort at hjemturene til Polen har blitt færre, men de gangene han har reist fra huset på Solhaugjordet har han også kjent på det gode nabolaget. – Det er et veldig godt naboskap her. Når jeg er i Polen ser naboen til huset mitt uten problem. Det setter jeg pris på, sier 45-åringen som også er veldig fornøyd med planløsningen på tomannsboligen han har kjøpt.– Oppe er det tre soverom og toalettrom som jeg har mulighet til å gjøre om til et lite bad, mens det er soverom, bad, kjøkken og stue nede. Så når jeg blir gammel og ikke klarer å gå i trapper lengre kan jeg bare bo nede, forteller snekkeren og flirer.

Mer info om Solhaugjordet finnet du her >>>

, ,