Ny hverdag ved strandlinjen i Brumunddal

Etter å ha bodd over 3o år på Hamar, flyttet Roger og Anne-Lise Engeskaug til Strandvegen i Brumunddal i 2018. Det har de aldri angret på.

Når man tar av mot Strandvegen Panorama og ser Mjøsa komme nærmere og nærmere, senker pulsen seg automatisk et par hakk. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor ekteparet Roger og Anne-Lise Engeskaug valgte å selge huset på Hamar etter 30 år, til fordel for nærheten til Mjøsa i Brumunddal. – Det satt litt inne og flytte til Brumunddal etter å ha bodd på Hamar så lenge. Og jeg trodde jeg kom til å savne huset i Ajerhagan mye mer, men vi har ikke angret et sekund, forteller Anne-Lise mens hun ser bort på ektemannen som nikker.– Her har vi litt ferie hver dag, spesielt på sommeren. Når arbeidsdagen er over, tar vi bare med oss kjølebagen ned til båten og nyter resten av dagen på Mjøsa.

Beliggenheten er unik

Det er nettopp nærheten til Mjøsa som lokket ekteparet ut av Hamar, og over kommunegrensa til Ringsaker. – Beliggenheten her er unik. Det er mange fine hus og prosjekter på Hamar også, men ikke like fint som det er her. Her kan vi bare tusle noen meter ned for å ta et bad eller en tur med båten, forteller Roger. – Jeg har aldri badet så mye i Mjøsa som etter at vi flyttet hit, skyter kona inn og forteller at hunden Prins også er fornøyd med beliggenheten til sitt nye hjem. – Han stuper rett ut i vannet fra brygga her, og elsker å bade.

Det er også etablert både sykkelstier og gangveg rett nedenfor boligfeltet. – På sommeren går vi herfra og bort til Mjøsparken og koser oss med litt godt i glasset, før vi går tilbake igjen. Det er helt perfekt.

Unikt området her i Innlandet

Ekteparet Engeskaug var blant de første som flyttet inn på Strandvegen Panorama i august 2018. Siden den gang har det skjedd mye på området. Feltet vant prisen for Norges beste småhusprosjekt i 2020 av boligprodusentenes forening, og består av leiligheter i lavblokk, firemannsboliger, eneboliger i rekke og eneboliger. Byggetrinn en og to er nå straks helt ferdig, mens byggetrinn tre nå skal starte opp. Her blir det leiligheter, townhouse og 11 eneboliger i rekke hvor fem av de har takterrasse.

– Vi visste at prosjektet ville bli en suksess med tanke på beliggenheten til Mjøsa, men at det skulle bli så bra som det har blitt kunne vi nesten ikke ha drømt om, sier prosjektselger hos Nordbolig, Finn Haug. Han forteller at prosjektets nærheten til strandlinjen er helt unikt, spesielt her i Innlandet. –  At vi fikk lov til å bygge så nære en strandkant er helt unikt, det er ikke mange plasser man får lov til det. Det viser også at Ringsaker kommune er veldig framtidsretta.

Enklere hverdag og mer fritid

Prins logrer fornøyd rundt på den solrike terrassen med Mjøsutsikt, før han drar den ene leken etter den andre ut på plenen bak huset. Strandvegen er et fint sted å være for både to- og firebeinte i alle aldre. Roger og Anne-Lise Engeskaug var ikke klare for leilighet ennå, etter mange tiår i stort hus. Da ble Nordbolig sin enebolig i rekke et perfekt steg. – Det er veldig enkelt, lettstelt og funksjonelt her. Det er også god takhøyde, så det føles stort og lyst. For ikke å snakke om den fantastiske utsikten vi har.

Det var også viktig for ekteparet å ha plass til barna når de kommer på besøk. – Vi har to voksne barn, men alle har hvert sitt rom når de kommer på besøk. Det er jeg veldig glad for, påpeker Anne-Lise. De har også begge fått kjenne på en større frihet med en “enklere” bolig. – Selv om vi har hage både på framsiden og baksiden, så er det så lite at det ikke tar noe tid i det hele tatt. Vi har fått en enklere hverdag vedlikeholdsmessig, og mer fritid.

Anne-Lise forteller også om et fantastisk naboskap i Strandvegen. – Vi har et veldig godt samhold med naboene her, og har flere mulige samlingspunkter. Ved båtbrygga har vi også en bålpanne, så vi kan samles mer eller mindre spontant der. Det er rett og slett utrolig koselig her.

Mer info om Strandvegen finner du her >>>

, ,