Da selgeren ringte …

Roger og Anne-Lise Engeskaug hadde egentlig ikke tenkt å flytte fra eneboligen sin på Hamar. Men så kom Roger over et prospekt for Strandvegen på jobb. Beliggenheten ved mjøskanten i Brumunddal var helt unik. Og de ble betatt.

Finn Haug

– Jeg fleipet med at der kunne jeg ha tenkt meg å bo, men vi hadde jo ingen planer om å flytte. Så ringte selger Finn Haug og fortalte meg at de kun hadde igjen en bolig i rekken jeg hadde spøkt om at jeg ville bo i. Han var imøtekommende og løsningsorientert, tok oss med på visning en lørdag og søndagen var kontrakten  signert. Ting skjedde veldig fort. Men boligen og beliggenheten var for unik til at vi kunne la det passere, forteller Roger.

God dialog
Da kontrakten var signert begynte ballen å rulle. Boligen var allerede under bygging, så mange valg måtte tas fort. Hva ønsket de av kjøkken, garderobe og belysning? Og ikke minst hvilke farger skulle de ha på veggene?  – Vi hadde god dialog med Nordbolig, og deres underleverandører i denne prosessen. Spesielt Bravida skilte seg positivt ut. Fra de fikk vi mange gode råd og tips om varme og belysning. Jeg er i utgangspunktet utdannet elektriker, men det var flere ting jeg ikke hadde tenkt på, forklarer Roger som legger til at de er godt for nøyd med jobben håndverkerne har utført.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=JG3gzur14HY[/embedyt]

Et mellomsteg
Roger og Anne-Lise flyttet fra en eldre enebolig over tre plan, til en mindre enebolig over to plan. – Vi kommer begge to opprinnelig fra Brumunddal, og hadde lekt med tanken om å flytte tilbake en gang i framtiden. Nå skjedde det litt fortere en vi hadde planlagt, forteller paret. Boligen de flyttet inn i er et enderekkehus med mjøsutsikt. Boligen går over to plan, har dobbelt carport med en stor takterrasse. Den har stue, kjøkken og gjestetoalett i andre etg, soverom og bad nede. – Vi har jo ikke behov for så mye plass lenger nå som barna har flyttet ut, boligen er et mellomsteg mellom enebolig og leilighet, forklarer paret.


Boligen til Roger og Anne-Lise ligger flott til med vakker mjøsutsikt.

Til avtalt tid
Det er en moderne bolig med store vindusflater og lyse farger. Det er gulvvarme i hele boligen, den holder bedre på varmen og det er stor forskjell på lufta. – Vi trodde den gamle boligen var bra, men merker allikevel stor forskjell på den gamle og nye boligen, forteller paret og understreker at det beste med ny bolig er at man slipper vedlikehold.
Paret kunne flytte inn i boligen til avtalt tid. Noe de er veldig godt fornøyd med, siden de også skulle selge den gamle boligen. – Det har vært noe mangler i ettertid. Noe har gått kjapt å få rettet opp, andre ting har tatt lengre tid. Men byggeleder har vært hyggelig, selv om jeg måtte mase, er han alltid tilgjengelig og ringer opp igjen om han ikke får svart meg med en gang, forteller Roger.

Formingsveileder
Noe av de viktigste for Roger og Anne-Lise var at boligen hadde eget uteområde.  – Det som overrasket oss mest var hvor ferdig uteområdet var da vi flyttet inn. Ferdig plen, kantstein og hekk både på egen tomt og på fellesarealene. Vi må også trekke fram formingsveilederen helt til slutt, den kommer jo med forslag til hvordan vi kan beplante, bygge boder og blomsterkasser. De fleste følger den til punkt og prikke, og da blir feltet veldig pent, avslutter paret som har fått boligen de hadde øverst på ønskelisten.


Roger og Anne-Lise var overrasket over hvor ferdig uteområdet var da de flyttet inn.

 

,