Flyttet fra by til bygd

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=NmElGrofD1Q[/embedyt]
Det var en busstur til barnebarnet på Øyer som fikk Britt Hammerseng til å flytte. Da bussen passerte boligfeltet Trodal var hun ikke i tvil. Det var her hun skulle bo.
– Jeg er opprinnelig fra Lillehammer, men ønsket å flytte til Øyer da jeg har hele familien min her. Jeg trives veldig godt og har ikke angret ett sekund på at jeg har flyttet. Leiligheten er lys og fin, jeg har terrasse på begge sider og boområdet er kjempebra, forteller Britt. En av de tingene hun setter pris på er utsikten. Her ser hun fjelltoppene, Lågen, samt kuer og sauer beite på jordet. Finere utsikt kan man ikke få. – Jeg ville komme meg litt ut av sentrum. Her er det mindre støy og turstiene er rett utenfor døren, forklarer Britt.

Fint å bo på landet
Fordelene er mange ved å bo i Øyer. Her har du har alt du trenger; matbutikker, pol, Nille, apotek og sportsbutikk. Fra leiligheten i Trodal bruker ikke Britt mange min. med bil for å komme til sentrum. Nærmeste butikk ligger 5 min. unna med sykkel og 12 min. til fots. Britt setter pris på nærheten til sentrum, men det er nærheten til naturen hun setter øverst måtte hun velge; – Sommerstid er det mange turstier både i bygda og på fjellet. Det er kjempefint å sykle her. Jeg har aldri sykla så mye som etter at jeg flyttet til Øyer. Da tar jeg gondolbanen opp i fjellet og sykler innover til Pellestova, en fantastisk tur. På vinterstid er det mange skimuligheter, både på langrenn og alpin. Det er så fint å bo på landet, understreker Britt.

Bare fordeler med nytt
Britt flyttet inn i sin leilighet for litt over ett år siden, og mener fordelene er mange med å flytte inn i nytt.; – Det er deilig å flytte inn i nytt. Da slipper du å renovere. Renovere er jo dyrt, og tar tid, forklarer Britt og fortsetter; – Fordelen med å komme tidlig inn i kjøpsprosessen er at man har mulighet til å endre på det som er standard. Jeg har valgt et annet kjøkken og plassert garderobeløsningen på soverommet annerledes slik at soverommet virker større. Siden vi har mange hunder i familien har jeg lagt laminatgulv i stedet for parkett. Det er slitesterkt og blir ikke ødelagt av hundene. Jeg er veldig glad i hage, men denne gangen ville jeg bo i 2.etg. Da kan jeg tørre å ha vinduer oppe sommerstid. Men nå har jeg hatt møte med velforeningen, og har fått ordnet det slik at jeg kan få lov til å ha blomster og busker på fellesområdet. Eneste krav var at de andre skal slippe å holde det vedlike, og det er helt greit for meg, avslutter en entusiastisk Britt.

Mer info. om Trodal og leilighetene finner du her >>>

,