Leie eller eie bolig?

 

Behov for ny bolig eller leilighet, men usikker på om du skal eie eller leie?

Svaret på spørsmålet avhenger i stor grad av hvor langsiktig dine planer er. Kjøper du bolig med et langsiktig perspektiv, minst tre-fire år, og du skal bo i den selv, vil det være gunstig å eie. Dette skyldes at det å eie bolig i Norge er skattefavorisert. Leieprisene må være ganske lave før det er mer økonomisk å leie enn å eie en bolig.

Skattefri gevinst
Det å eie noe eget gir i en frihet. Du bestemmer over boligen og kan pusse opp som du vil. Du slipper å flytte hvis en utleier vil slutte å leie ut, og det vil være du som får en eventuell verdistigning.  Å nedbetale på boliglån er som å spare i et investeringsprodukt hvor gevinsten er skattefri så lenge du har bodd i boligen ett av de to siste årene før du selger, forklarer Oddvar Haugen, konsernsjef i NORDBOLIG.

Vinningen opp i spinningen
Er fleksibilitet viktig for deg, eller om du kun skal bo et sted i en begrenset periode, for eks. når du studere, anbefaler ekspertene at du leier. Dette fordi det å kjøpe og selge bolig også koster penger, og vinningen vil fort gå opp i spinningen hvis du eier en bolig i kort tid.

Vi i Nordbolig er overbevist at ny bolig vil stige mer i verdi enn gamle boliger de neste 10-årene. Årsaken skyldes at vi, og mange andre, mener at energiprisene skal gå opp og strengere krav til energi, miljø etc. vil medføre at nyere boliger blir mer attraktive enn gamle boliger med stort moderniserings- og oppussingsbehov.

Har du behov for ny bolig så står vi i Nordbolig klar til å snakke med deg slik at du kan vurdere dine valg på en trygg måte. Eie en ny bolig trenger ikke å være dyrere enn leie avslutter Haugen.