Samarbeid – nøkkelen til vår vekst

Gjennom sommeren og høsten 2016 har NORDBOLIG ca. 215 nye boenheter ute for salg og under oppføring. NORDBOLIG går gode tider i møte. 

– Dette gir et samlet potensielt salg på ca. 720 mill. som skal bygges de neste årene. Av dette beløpet utgjør ca. 155 mill. samarbeidsprosjekter med andre aktører. Samarbeid med andre aktører er nøkkelen til vår suksess, sier konsernsjef Oddvar Haugen, og legger til at NORDBOLIG har hatt en jevn vekst siden 2010.
– Vi har en tomtebank på ca. 700 boenheter på egne tomter, samt ca. 160 enheter i samarbeid med andre aktører. Her har selskapet sikret seg en omsetning på ca 2,5 milliarder kroner de neste årene og fremtiden har aldri sett lysere ut, sier Haugen. Det er gjennom samarbeid med utbyggere som blant annet Backe-gruppen, Multi-Bygg og Øyer kommune at selskapet har skapt nye muligheter og fått ny kompetanse. Samarbeid har derfor vært, og er et viktig strategisk grep vi vil fortsette med i årene fremover, understreker Haugen.

Nye boligprosjekter
NORDBOLIG selger og bygger boliger i områdene Hedmark, Oppland og Romerike.  Hedmark er det området NORDBOLIG har bygget lengst i, men satser nå også for fullt i de to andre områdene. – I Oppland har vi til sammen 34 boenheter ute for salg og under oppføring. Det største prosjektet er Trodal som er et samarbeidsprosjekt med Øyer kommune. Her er vi i gang med første byggetrinn hvor vi setter opp en åttemannsbolig og fire eneboliger i rekke. Disse er nå lagt ut for salg. Interessen er stor, og vi venter de første salgene nå som byggingen har startet, forteller prosjektselger Ann-Catrin W. Dramstad, som har flere spennende prosjekter som det er byggestart på. – Første blokk på Vallejordet, Lena er snart ferdig oppført. Her har vi kun en leilighet igjen. Salget løsnet da vi startet byggingen, og vi har alt fått solgt to leiligheter i andre og tredje byggetrinn. I tillegg er også Negardsenga på Raufoss og Diset på Biri under oppføring. På Negardsenga er det kun en boenhet i tomannsbolig igjen, men flere rekkehus. På Diset er det ledig en innflytningsklar tomannsbolig, forteller  Dramstad som også nylig har lagt leiligheter i firemannsbolig ut for salg på Diset.

Hedmark
I Hedmark har vi flere store prosjekter med både salgs- og byggestart nå i høst. Flere av dem i samarbeid Brumunddal Eiendom og Backe Prosjekt. – Det største prosjektet i år er Strandvegen Panorama i Brumunddal  hvor vi bare en måned etter salgsstart kunne vedta byggestart, forteller Haugen. Til sammen skal det bygges 73 boenheter i Strandvegen Panorama, som blir et helt nytt boligfelt beliggende ved Mjøsas bredd.

I tillegg har NORDBOLIG følgende prosjekter for salg og under oppføring i Hedmark: 12 leiligheter i Enggutua, Brumunddal,  9 eneboliger i rekke på  Damhagen (Hamar),  3 tomannsboliger i Mesnalia, 26 leiligheter og tomannsboliger på Hjellum, 2 leligheter i Stange sentrum og 31 eneboliger i rekke i Gartnervegen, Bekkelaget.

Romerike
Områdene rundt Romerike er NORDBOLIG sitt nyeste satsningsområde, og hele 12 boenheter er nå under oppføring i de tre kommunene Eidsvoll, Nannestad og Nes. –  På Eidsvoll har vi tre vertikaldelte tomannsboliger under oppføring, 3 av boenhetene er solgt forteller prosjektselger på Romerike, Jan Erik Lindberget, og beskriver boligene som flotte og romslige 4- og 5- roms som ligger flott til i et nyetablert boligområde i rolige omgivelser på Gruehagan ca 2 km fra Eidsvoll sentrum.

Lindberget har også en tomannsbolig under oppføring i Vormsund i Nes kommune, og tre tomannsboliger under oppføring på Maura i Nannestad kommune. – Interessen har vært stor, og når disse byggene nå blir satt opp tror jeg at de fort blir solgt, avslutter Lindberget.