Kjøkken = Alt!

Dagens kjøkken er selve hjertet i huset. Kos, peis, spisesofa – det handler om mye mer enn selve kjøkkeninnredningen. Dagens kjøkken skal ha alt!

kjokken_bilde-1_nordbolig-no

Kjøkkenet har blitt samlingssted nummer én i huset, og folk ønsker sterkere enn noen gang at kjøkkenet skal være husets allrom. De aller fleste vil ha øy, komfortable sitteplasser og gjerne både peis og spisesofa.
Trendekspertene trekker fram patchwork som en viktig tendens i årene som kommer: Lek med materialer, farger og ulike teksturer. Det spås også at fargene skal gjøre sitt inntog i sterkere grad, og særlig unge kjøkkenkjøpere begynner å bli modigere når de skal velge farge på kjøkkeninnredningen.

LANGSIKTIG LØSNING
Men selv om fargene er på veg inn, er det de minimalistiske, stramme frontene med integrerte grep og skjulte hvitevarer som fortsatt er trenden i Norge. De fleste vil fortsatt ha det lyst eller hvitt, og velger å tenke langsiktig når de velger kjøkken.
Men du kan også skape et varig kjøkken med særpreg ved å leke med to ulike fargenyanser på over og underskapene, for eksempel.

INDUSTRIELL «LOOK»
Det motsatte av det hvite, lyse er den industrielle looken. Mørke, klassiske kjøkken i kombinasjoner av lyse og mørke skap. Messing brukes mye sammen med denne stilen, men i dag er alle slags metaller «lov».

MATERIALVALG
Kryssfinér, osb-plater og helt lyse tresorter er populært. Kjøkkenet skal være enkelt og rent og nesten se litt hjemmesnekret ut. Ønsket om å velge miljøvennlig og kortreist har gitt fokus på norsk stein. Granitt har lenge vært ute av trendbildet, men er nå på vei inn igjen, og da er det matt overflate som gjelder. Denne steinen er super på kjøkkenet, fordi den tåler mye mer enn kalkstein og marmor.

NYE SMARTE OG TEKNISKE LØSNINGER
Når kjøkkenet blir en del av stua, eller omvendt, stilles det større krav til utforming, og det åpner for nye, spennende skapløsninger. Det er også blitt vanlig å bruke kjøkkenmodulene ut i andre rom i huset. Vi får flere nye smarte og teknologiske løsninger på kjøkkenet. Blant annet benkeventilatorer som gjør at man ikke trenger å stenge av rommet med en nedhengt hette.